Καλοκαίρι και φρούτα 🍉🍒

12 Μαίου 2022

Καλοκαίρι και φρούτα 🍉🍒

Το καλοκαίρι είναι  προ των πυλών και το σήμα κατατεθέν του εμφανίζεται στα ράφια των οπωροπωλείων. Τα καλοκαιρινά πεντανόστιμα και ζουμερά φρούτα έρχονται σιγά σιγά ένα-ένα και κάνουν την εμφάνιση τους. Αγαπάμε το μήλο, το πορτοκάλι, την μπανάνα αλλά σαν τα καλοκαιρινά φρούτα δεν είναι. 

Το καλοκαίρι μαγικά η τάση για γλυκά και σοκολατοειδή φεύγει. Πως να μην φύγει δηλαδή αφού τα φρούτα έρχονται και δίνουν μία δροσερή και γλυκιά νότα στους γευστικούς μας κάλυκες.

 

Πέρα από την γευστική πανδαισία που τα καταδέχεται τα φρούτα της εποχής αυτής είναι και ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά : 

Τα κεράσια και οι φράουλες κάνουν την εμφάνιση τους τον Μάιο πλούσια σε βιταμίνη Α, C, & B, καθώς και σίδηρο.

Τα ροδάκινα επίσης στο τέλος του Μαΐου εμφανίζονται ζουμερά και πεντανόστιμα πλούσια σε βιταμίνη Α, C καθώς φυλλικό οξύ και φώσφορο.

Μέσα στον Ιούνιο εμφανίζονται το βερίκοκο, το πεπόνι & το νεκταρίνι πλούσια και τα τρία φρούτα σε βιταμίνες Α, C .

Τον Ιούλιο ξεπροβάλουν το καρπούζι, το δαμάσκηνο φέρνοντας έναν πιο δροσιστικό αέρα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, έτοιμα να μας δώσουν τις βιταμίνες A ,C  & B, καθώς και μαγνήσιο, φώσφορό, νάτριο και κάλιο.

Το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτούν τα σύκα, τα σταφύλια και τα αχλάδια πλούσια σε βιταμίνες A, B, C, E και φώσφορο, σίδηρο , νάτριο, κάλιο και ασβέστιο.

 

Οι πρώτες ζέστες έφτασαν και μαζί έφεραν και όλα τα χρωματιστά και νόστιμα φρούτα τους…

Καλή απόλαυση!!!

 

Ελευθερία Φίλη (Διατροφολόγος με εξειδίκευση στους αθλητές)

 

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ