Αυτοφροντίδα: ” Η λύση στην πανδημία”

22 Μαρτίου 2022

Αυτοφροντίδα: ” Η λύση στην πανδημία”

Πλέον μετράμε 2 χρόνια γεμάτα μέσα στην πανδημία, το ανοσοποιητικό μας έχει διαχειριστεί αρκετές καταστάσεις από την απόλυτη απολύμανση, στην διαχείριση του εμβολίου, και την έκθεση στην νόσηση του covid.

Έπειτα από δύο χρόνια που το επίκεντρο είναι ο covid, έρχεται ξανά ένας γνώριμος εχθρός να μας χτυπήσει την πόρτα πιο ανθεκτικός και αρκετά διαφοροποιημένος από τα προηγούμενα χρόνια, η «γρίπη». Ο οργανισμός μας για άλλη μία φορά πρέπει να διαχειριστεί και να καταπολεμήσει την νέα απειλή όσο καλύτερά μπορεί.

Πως όμως έχουμε τέτοια απαίτηση από το σώμα μας, όταν όλο αυτά τα χρόνια έχει δοκιμαστεί σε πολλούς τομείς? Το «σύνδρομο άγχους από το covid”, όπου έχει παρατηρηθεί με την έναρξη της πανδημίας, το άγχος με την ακρίβεια των καυσίμων και τον αγαθών, καθώς και ο πόλεμος που επισκιάζει την ειρήνη και την ευημερία, είναι κάποιοι τρανταχτοί παράγοντες για να απειλήσουν την ψυχική και την σωματική μας υγεία.

Η αβεβαιότητα και ο φόβος, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μας κάνει να αμελούμε τους εαυτούς μας ακόμα περισσότερο και να καταφεύγουμε σε ότι πιο οικονομική λύση μπορούμε.

Είναι αυτό όμως λύση?

Η πανδημία και η δεκαετία του 2020, αν μας έμαθε κάτι ήταν ότι η υγεία μας είναι και θα είναι το νούμερο ένα! Και αυτό πλέον πρέπει να έχουμε σαν προτεραιότητα από εδώ και πέρα. Μην αμελείς, λοιπόν το ανοσοποιητικό σου, να σε φροντίζεις και να σε κρατάς υγιή! Τώρα πιο πολύ από ποτέ προσπάθησε να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου, ώστε να χτίσεις ένα τείχος απέναντι στην γρίπη, τον covid, και την ψυχολογική δυσκολία που αντιμετωπίζουμε.

Πρόσεξε την διατροφή σου, με πιο οικονομικές λύσεις τροφίμων και με την συμβουλή των ειδικών ,ασκήσου με τον κατάλληλο τρόπο για να κρατάς το σώμα σου δυνατό και κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις ή εξετάσεις για να βρεις τα κατάλληλα όπλα που θα σε κάνουν να κερδίσεις και την επόμενη μάχη!!!

Θωράκισε το ανοσοποιητικό σου!

Ελευθερία Φίλη (Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή)

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ