Δεν παρατάμε τη διατροφή και νικάμε την καραντίνα του κορονοϊού

22 Απριλίου 2020

Δεν παρατάμε τη διατροφή και νικάμε την καραντίνα του κορονοϊού

#ΜένουμεΣπίτι και βιώνουμε την απόλυτα αλλοπρόσαλλή κατάσταση που μας έχει συμβεί ποτέ. Τον τελευταίο καιρό έχουμε κληθεί να αλλάξουμε την καθημερινότητα που είχαμε όλοι συνηθίσει και δημιουργήσει. Σε αυτό το διάστημα ήδη έχουμε άπαντες κατανοήσει και δει με τα μάτια μας, αλλά και το… στομάχι μας, πόσο σημαντική είναι η διατροφή και εν μέσω της φυσιολογικής μας ζωής αλλά και εν μέσω της καραντίνας.

Απαντες μπήκαμε λιγότερο ή περισσότερο στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να γίνουμε Master Chef και να επιδείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες. Κάτι που όμως δίχως προσοχή, θα έχει, εάν δεν συμβαίνει ήδη, αντίκτυπο στο σωματικό μας βάρος αλλά και στην καθημερινή μας ενέργεια. Θα σκεφτεί κανείς: «ΟΚ, να κάνω διατροφή, να ακολουθώ το πρόγραμμα μου, αλλά ποιο το νόημα αν δεν κάνω την λιπομέτρηση μου και αν ο διατροφολόγος μου δεν μου δείχνει την πρόοδο μου. Μήπως θα ήταν πιο σοφό ή έστω πιο βολικό, να σταματήσω και να συνεχίσω αργότερα;».

Η απάντηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε στον εαυτό μας εκείνη τι στιγμή, θα μπορούσε να είναι ένα υποθετικό παράδειγμα…

Ας σκεφτούμε λοιπόν ο καθένας ξεχωριστά:
Αυτή τη στιγμή ακολουθώ ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Με βάση αυτό παρακολουθείται ο τρόπος σίτισης μου από ειδικούς και θα δω στο σύνολο του το αποτέλεσμα. Σε αριθμούς που έχω καταφέρει όλο αυτό το διάστημα, σε στόχους που έχω πετύχει. Δεν θα σκέφτομαι όμως μόνο το τέλος της διαδρομής, αλλά θα το απολαμβάνω μέρα με την μέρα στην καθημερινότητα μου. Αυτό είναι προτιμότερο και πιο λειτουργικό από το να το σταματήσω και να δώσω βάση μόνο στους αριθμούς.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα μόνο και μόνο για την επιβράβευση του αριθμού που κερδίσαμε, αλλά για να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να προσαρμοστούμε στις νέες καταστάσεις. Στην δουλειά ή στο σχολείο δεν μας επιβράβευαν κάθε μέρα, ώστε να διαβάζουμε ή να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό Οσον αφορά την υγεία μας γιατί να περιμένουμε κάτι τέτοιο;

Έτσι λοιπόν, ακολουθούμε το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που μας έχουν ορίσει οι ειδικοί και αφήνουμε την επιβράβευσή για το τέλος αυτής της δοκιμασίας. Και όταν φτάσει η στιγμή και δούμε τα αποτελέσματα, θα νιώσουμε ακόμα πιο δυνατοί και ευγνώμονες προς τους εαυτούς μας για όσα καταφέραμε. Και μάλιστα σε πείσμα των δύσκολων καιρών, όταν θα βγούμε νικητές και από τις μέρες της πανδημίας του Covid-19.

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ