Online συνεδρίες διατροφής στην εποχή του κορονοϊού

12 Απριλίου 2020

Online συνεδρίες διατροφής στην εποχή του κορονοϊού

Αυτή την περίοδο που η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει και το #μένουμε σπίτι έχει γίνει το σύνθημα όλων, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε πίσω τη ζωή μας και τις δραστηριότητες μας, στο βαθμό που αυτό είναι βέβαια εφικτό.

Πολλοί ρωτάνε και αναζητούν τον τρόπο, με τον οποίο μπορούν να συνεχίσουν το πρόγραμμα διατροφής τους το διάστημα αυτό. Η απάντηση βρίσκεται στην on line παρακολούθηση, η οποία φαίνεται να είναι αποδοτική, τουλάχιστον για το μικρό αυτό διάστημα που οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί.

  • Η λήψη διατροφικού και ιατρικού ιστορικού μπορεί να καταγραφεί λεπτομερώς και στις on line συνεδρίες. Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει πρόγραμμα διατροφής όποια στιγμή το επιθυμεί.
  • Η εντατική παρακολούθηση και η επίλυση προβληματισμών και αποριών πραγματοποιείται κανονικά και στις on line συνεδρίες, όπως συμβαίνει και στα δια ζώσης ραντεβού.
  • Τα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής παρέχονται τόσο στις on line συνεδρίες, όσο και στα δια ζώσης ραντεβού.
  • Η ζύγιση πραγματοποιείται στη ζυγαριά που ο καθένας έχει στο σπίτι του, ενώ την καθιερωμένη λιπομέτρηση με ζυγαριά ή δερματοπτυχόμετρο έρχονται να αντικαταστήσουν οι μετρήσεις με μεζούρα σε συγκεκριμένα σημεία που θα σας υποδείξει ο διαιτολόγος. Στη συνέχεια γίνεται σύγκριση των τιμών καθώς και καταγραφή της προόδου του κάθε ατόμου.

Είναι σίγουρο πως o εργομετρικός έλεγχος μεταβολισμού, η ανίχνευση μεταβολικών διαταραχών, η ανίχνευση άσκησης που προκαλεί μεταβολική ομοιόσταση,  καθώς και η άμεση επαφή δύο ανθρώπων είναι διαφορετική,  πιο ουσιαστική και δεν μπορεί να την αντικαταστήσει κανένα τηλέφωνο και κανένας υπολογιστής. Ωστόσο, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε κομμάτια της καθημερινότητας μας, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψουμε πολύ σύντομα και πάνω απ’όλα υγιείς σε αυτήν.

Χατζηνικολάου Χριστίνα
Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος
Συνεργάτης Lipolysis

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ