Ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά και ο ρόλος του Lipolysis

29 Οκτωβρίου 2019

Ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά και ο ρόλος του Lipolysis

Το κύτταρο μας καθημερινά υπόκειται σε συνεχείς εκθέσεις από τις ελεύθερες ρίζες που κυκλοφορούν στο σώμα μας και είναι αποτέλεσμα της καθημερινής σύγχρονης ζωής. Ο οργανισμός μας παράγει και είναι θωρακισμένος με αντιοξειδωτικές ουσίες, ώστε να προστατεύεται και να αμύνεται σε αυτές τις επιθέσεις.

Πόσο απαραίτητη είναι όμως η αποκατάσταση των αντιοξειδωτικών με συμπληρώματα διατροφής; Και πόσο αναγκαία είναι η επιπλέον ενίσχυση, πέραν της ισορροπημένης διατροφής; H άσκηση τι ρόλο παίζει στην κυτταρική άμυνα;

Πλήθος κλινικών μελετών την τελευταία πενταετία καταδεικνύει την αναγκαιότητα της εξατομίκευσης της λήψης αντιοξειδωτικών, μέσω της μέτρησης της και όχι την αλόγιστη κατανάλωσή τους, διότι μπορεί να οδηγήσει σε μη επιθυμητά αποτελέσματα. Η υπερβολική λήψη αντιοξειδωτικών ουσιών είναι πιθανό να οδηγήσει και να επιταχύνει την πορεία προς τον κυτταρικό θάνατο.

Για το λόγο αυτό, η σύγχρονη επιστήμη της μεταβολικής ιατρικής μας δίνει τις δυνατότητες με μια απλή αιμοληψία να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τόσο τις ανάγκες του οργανισμού μας σε αντιοξειδωτικά, όσο και τις τυχόν κυτταρικές βλάβες, οι οποίες έχουν ήδη προκληθεί, έτσι ώστε να τις αναστρέψουμε μέσω συγκεκριμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων διατροφής και άσκησης.

Το μόνο που απαιτείται, είναι μια απλή αιμοληψία από το Lipolysis, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το πρότυπο κέντρο βιομετρήσεων… Eat Walk

Του Ιωάννη Χαριζάνη, ιατρικού συνεργάτη του Lipolysis

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ