Πώς η Βιταμίνη D επηρεάζει τη μυϊκή δύναμη στις μεγαλύτερες ηλικίες

18 Νοεμβρίου 2019

Πώς η Βιταμίνη D επηρεάζει τη μυϊκή δύναμη στις μεγαλύτερες ηλικίες

Ερευνητές, πρόσφατα, εξέτασαν 4.100 ανθρώπους 60 ετών και άνω στη Βρετανία. Περίπου 4 στους 10 που εμφανίστηκαν με έλλειψη βιταμίνης D, είχαν μυϊκή αδυναμία σε βαθμό διπλάσιο μεταξύ όσων είχαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D. Το συμπέρασμα ήταν ότι η έλλειψη της βιταμίνης D συνδέεται με την κακή μυϊκή υγεία των ηλικιωμένων.

Η βλάβη στην μυϊκή απόδοση ήταν τριπλάσια σε όσους παρουσίαζαν έλλειψη βιταμίνης D (25.2%), σε σχέση με όσους είχαν επαρκή επίπεδα (7.9%). Περαιτέρω ανάλυση έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης D, αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες της βλάβης και απόδοσης όσον αφορά τη μυϊκή ισχύ των εν λόγω ατόμων.

Η έρευνα επίσης επιβεβαίωσε τα οφέλη της άσκησης. Στο Trinity College Dublin διαπίστωσαν ότι συμμετέχοντες που ασκούνταν μέτρια ή τακτικά, ήταν πολύ λιγότερο πιθανό να έχουν φτωχή μυϊκή ισχύ. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η διατήρηση της μυϊκής λειτουργίας είναι πολύ σημαντική και συχνά παραβλέπεται στην προαγωγή της υγιούς γήρανσης. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα ήταν ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα στηρίζουν την ανάγκη για στρατηγικές δημόσιας υγείας, που στόχο θα έχουν την αποφυγή της έλλειψης βιταμίνης D σε ηλικιωμένους.

Εως ότου όμως το μακρινό σενάριο να ασχοληθεί το κράτος σοβαρά με την υγεία των ηλικιωμένων, θα πρέπει εκείνοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει μόνο με τις αιματολογικές εξετάσεις, τον εργομετρικό έλεγχο και τη διατροφολογική παρακολούθηση. Κι εμείς στο Lipolysis γνωρίζουμε στο έπακρο τη διαδικασία και πώς μπορούμε να παράσχουμε όλο αυτό το υποστηρικτικό πακέτο, σε εκείνους που αναζητούν να αισθάνονται δυνατοί και υγιείς ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ