Πώς στο Lipolysis συμβάλουμε στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας

23 Φεβρουαρίου 2020

Πώς στο Lipolysis συμβάλουμε στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας

Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο Κολοράντο της Αμερικής, κατέδειξε σημαντικές διαφορές στο σπέρμα του άνδρα, ανάμεσα σε παχύσαρκους και σε εκείνους που κυμαίνονταν εντός του ενδεικνυόμενου βάρους. Παρότι οι παραδοσιακές κλινικές αξιολογήσεις σπέρματος δεν ανιχνεύουν σημαντικές βιοχημικές αλλαγές στα σπερματοζωάρια, πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην παχυσαρκία ως αποτέλεσμα της μειωμένης ανδρικής γονιμότητας.

Εντοπίστηκαν 2.034 πρωτεΐνες σπέρματος, εκ των οποίων οι 24 ήταν πολύ λιγότερες και οι 3 ήταν περισσότερες στους παχύσαρκους άνδρες, σε σχέση με με τους άνδρες που διατηρούσαν τα κιλά τους στα προτεινόμενα πλαίσια. Οι πρωτεΐνες σπέρματος που ήταν λιγότερο άφθονες στους παχύσαρκους άνδρες, εμπλέκονται σε οξειδωτικό στρες, φλεγμονή, αποκατάσταση βλάβης του DNA και στην λειτουργία σπέρματος, ενώ οι πρωτεΐνες που ήταν περισσότερες, εμπλέκονται με το οξειδωτικό στρες.

Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή συνδέονται στενά με την αναπαραγωγική δυσλειτουργία στους παχύσαρκους άνδρες. Κατά συνέπεια, οι ερευνητές συμπέραναν ότι… αυτές οι διεργασίες ενδέχεται να επηρεάσουν την πρωτεϊνική λειτουργία κατά τη διάρκεια της σπερματογένεσης, οδηγώντας σε κακή λειτουργία σπέρματος και υπογονιμότητα.

Παρότι δεν είναι ακριβώς σαφές το πώς ακριβώς η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει την αρσενική γονιμότητα, σε μοριακό επίπεδο έχει δοθεί πολύ περισσότερη έμφαση στη γυναίκα, σε αντίθεση με την ανδρική παχυσαρκία, στα ζευγάρια που επιλέγουν να ασχοληθούν με την επεξεργασία της στειρότητας.

Ωστόσο, πριν ανησυχήσει και αγχωθεί κάποιος με παραπανίσια κιλά, μπορεί από μόνος του αρχικά να κάνει μία προσπάθεια να βοηθήσει τον εαυτό του κι αυτό να επηρεάσει θετικά όλα τα ζητήματα της υγείας του. Το ίδιο φυσικά και το τόσο ιδιαίτερο κεφάλαιο της γονιμότητας. Στο Lipolysis θα μπορέσει να λάβει την επιστημονική υποστήριξη με δύο τρόπους….

Το πρώτο είναι μία εξέταση που θα δείξει τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό. Το επόμενο είναι ένας εξειδικευμένος εργομετρικό έλεγχος και ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Αυτά θα εξεταστούν επιστημονικά και θα αποδώσουν τα μέγιστα οφέλη, ώστε να υπάρξει απώλεια παραπανίσιων κιλών, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται με βάση όσα εξηγήσαμε παραπάνω, αναφορικά με τη βοήθεια ως προς τη βελτίωση της γονιμότητας και κατ’ επέκταση της ευτυχίας σε ένα ζευγάρι.

Επικοινωνήστε μαζί μας, ενημερωθείτε για όλα τα προγράμματά μας και δώστε στην υγεία σας την επανεκκίνηση που χρειάζεται…

Τηλ επικοινωνίας: 2108033779
https://www.facebook.com/Lipolysis/
https://www.instagram.com/lipo_lysis/

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ