Η άσκηση σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου

9 Ιανουαρίου 2020

Η άσκηση σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου

Σε προηγούμενο blog μας είχαμε ασχοληθεί με την πρόληψη του καρκίνου και το πώς θα μπορούσε η διατροφή και οι «αθλητικές» εξετάσεις να συμβάλουν προς αυτήν. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας που οι νέες έρευνες του αποδίδουν αποτρεπτικές ιδιότητες ενάντια στην πιο κακή ασθένεια της σύγχρονης εποχής.

Πρόκειται για τη σωματική δραστηριότητα, που σύμφωνα με τις συστάσεις, μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο για ορισμένα είδη καρκίνου, όπως αποτύπωσαν διάφορες επιβεβαιωμένες μελέτες σημαντικών οργανισμών. Η απόφαση, ώστε με το νέο έτος να αρχίσει να ασκείται κάποιος, μπορεί, ενδεχομένως, να μειώσει τον τις πιθανότητες που αντιμετωπίζει κάποιος να νοσήσει.

Σε ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Clinical Oncology», ερευνητές του «National Cancer Institute», της «American Cancer Society», και του «Harvard T.H. Chan School of Public Health», αναφέρουν ότι: άνθρωποι που ασκούνταν σύμφωνα με τις συστάσεις του «National Institutes of Health», μπόρεσαν να μειώσουν τον κίνδυνο για 7 είδη καρκίνου μέχρι 25%.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν κοινά είδη, όπως του παχέος εντέρου και του μαστού, του ενδομήτριου, των νεφρών, του ήπατος, μυέλωμα και λέμφωμα Hodgkin. Η Alpa Patel, εξήγησε σχετικά ότι: «Οι οδηγίες για τη σωματική άσκηση έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην επίδραση που έχουν στις χρόνιες νόσους, όπως η καρδιαγγειακή νόσος και ο διαβήτης».

Τα παραπάνω στοιχεία προσφέρουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτά τα συνιστάμενα επίπεδα άσκησης είναι σημαντικά και για την πρόληψη του καρκίνου. Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης εννέα διαφορετικές έρευνες και δούλεψαν πάνω σε 750.000 ενηλίκους συμμετέχοντες, εξετάζοντας τη σχέση άσκησης και εμφάνισης 15 ειδών καρκίνου.

Ανακάλυψαν ότι η άσκηση σύμφωνα με τις συστάσεις του NIH-, 7,5 έως 15 MET (Metabolic Equivalent Units) ώρες την εβδομάδα, συνδεόταν με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο για 7 από τα 15 είδη καρκίνου που μελετήθηκαν, με τη μείωση να αυξάνει σε συνάρτηση με περισσότερες MET ώρες.

Για παράδειγμα, η άσκηση συνδεόταν με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο παχύ έντερο στους άντρες- 8% για 7,5 MET ώρες/εβδομάδα και 14% για  15 MET ώρες/εβδομάδα—και στον καρκίνο μαστού στις γυναίκες — 6 % για 7,5 MET ώρες/εβδομάδα και 10% για 15 MET ώρες/εβδομάδα. Ο ατομικός κίνδυνος για καρκίνο του ενδομήτριου μειώθηκε κατά 10% έως 18% ενώ για τους νεφρούς, κατά 11 έως 17%. Ο κίνδυνος για μυέλωμα ήταν μειωμένος κατά 14% έως 19 %, ενώ για το λέμφωμα μη Hodgkin στις γυναίκες ήταν μειωμένος κατά 11% έως 18%. Η άσκηση είχε την πιο βαθιά επίδραση στον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος μειώνοντάς τον κατά  18% έως 27 %.

Κατά συνέπεια, ολοένα και περισσότερο καθίσταται ξεκάθαρο ότι εκτός των ιατρικών εξετάσεων, αλλά και της προσεκτικής ζωής και διατροφής, όποιος επιθυμεί να αυξήσει τα ποσοστά αντίστασής του στον καρκίνο, καλό θα ήταν να ξεκινήσει να γυμνάζεται με όποιον τρόπο εκείνος επιθυμεί. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, αυτό που μπορεί να κάνει μέσω του Lipolysis. Το εργομετρικό τεστ, το οποίο δίνει την πρώτη και βασική εικόνα για τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού σου, αλλά και το καινοτόμο “Cardioscan”, το οποίο αξιολογεί γρήγορα και αποτελεσματικά τη φυσική κατάσταση της καρδιάς μέσω ενός πρωτοποριακού stress test. Τα παραπάνω συνδυασμένα προσφέρουν βελτιστοποίηση-εξατομίκευση προπόνησης βάσει των μετρήσεων και είναι αυτό που απογειώνει τα αποτελέσματα των προπονήσεών σου….

Τηλ επικοινωνίας: 2108033779
https://lipo-lysis.gr/
https://www.facebook.com/Lipolysis/
https://www.instagram.com/lipo_lysis/

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ