Γίνεται να προλάβουμε τον καρκίνο;

8 Νοεμβρίου 2019

Γίνεται να προλάβουμε τον καρκίνο;

Καρκίνος. Μία λέξη, μία ασθένεια που μας φοβίζει όλους. Το άκουσμά της, οι εικόνες των ασθενών, όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς, πρόκειται για μία μάστιγα που προβλέπεται ότι όχι μόνο θα μας απασχολεί, αλλά και με κρούσματα που θα αυξάνονται μελλοντικά. Περίπου 270.000 περιστατικά διαγιγνώσκονται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης σε χώρες υψηλού εισοδήματος φτάνουν το 80% αλλά μπορεί να είναι μέχρι 20% σε φτωχές χώρες.

Σύμφωνα με τη νέα έκδοση του Ατλαντα (επισκόπηση του καρκίνου παγκοσμίως- αποτέλεσμα της American Cancer Society, Union for International Cancer Control, και International Agency for Research on Cancer), εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού και της γήρανσης, ο αριθμός όσων θα νοσήσουν, αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% παγκοσμίως μέχρι το 2040. Και το χειρότερο είναι ότι οι ανθυγιεινές συνήθειες της σύγχρονης ζωής μπορούν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την εν λόγω άνοδο του δυσοίωνου αυτού ποσοστού.

Δεν φοβόμαστε άδικα. Ο καρκίνος είναι η κύρια ή δεύτερη κύρια αιτία θανάτου πριν την ηλικία των 70, σε 91 χώρες. Ας δούμε όμως κατά σειρά τη συμβαίνει με τη θνησιμότητα…

* Ο καπνός είναι η κύρια αιτία θανάτου και μπορεί να προληφθεί. Το 2017, το κάπνισμα πήρε 2,3 εκατομμύρια ζωές-το 24% όλων των θανάτων από καρκίνο.

* Οι λοιμώδεις παράγοντες ευθύνονται για 15% όλων των νέων περιστατικών, αλλά η αναλογία ποικίλλει ευρέως: από 4% σε πολλές εύπορες χώρες, έως άνω του 50% στις υποσαχάριες.

* Άνω του 90% των κρουσμάτων που συνδέονται με λοιμώξεις, προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, τον ιό της ηπατίτιδας Β και της ηπατίτιδας C.

* Το αλκοόλ συνδέεται με 4,2% των θανάτων παγκοσμίως, με σημαντικές διαφορές από χώρα σε χώρα.

* Σχεδόν σε όλες τις χώρες ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συνήθης στις γυναίκες και ευθύνεται για σχεδόν 1 στα 4 νέα περιστατικά μεταξύ τους.

* Το επιπλέον βάρος και η παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο 13 ειδών καρκίνου και ευθύνονταν για το 3,6% των νέων περιστατικών σε ενήλικες παγκοσμίως το 2012. Τα περιστατικά που συνδέονται με επιπλέον βάρος/ παχυσαρκία, ανθυγιεινή διατροφή και έλλειψη άσκησης, αναμένεται να αυξηθούν στις περισσότερες περιοχές του κόσμου.

Για όλα τα προηγούμενα μπορείς μόνο εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου, ζώντας μία προσεκτική ζωή και κάνοντας προληπτικές εξετάσεις. Ωστόσο, όσον αφορά τη διατροφή και την άσκηση, μπορείς να λάβεις την απαραίτητη βοήθεια. Κι αυτό ξεκινώντας με μία επίσκεψη στο εξειδικευμένο κέντρο μας. Στο Lipolysis θα σου προσφέρουμε μία σειρά εξετάσεων, οι οποίες θα σε βοηθήσουν προληπτικά και θα σου δώσουν μία πιο ακριβή εικόνα της κατάστασης του οργανισμού σου…

* Οξειδωτικό στρες τεστ
* Παρακολούθηση από τον γιατρό της ομάδας μας
*Εργομέτρηση και πρόβλεψη μεταβολικών διαταραχών
* Παραγωγική άσκηση τόνωσης ανοσοποιητικού

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ