Οξειδωτικό stress και ελεύθερες ρίζες: η σημασία τους στη υγεία μας και η πρόληψη του Lipolysis

21 Σεπτεμβρίου 2019

Οξειδωτικό stress και ελεύθερες ρίζες: η σημασία τους στη υγεία μας και η πρόληψη του Lipolysis

Στην πραγματικότητα, οι ελεύθερες ρίζες από μόνες τους είναι χημικά ασταθείς ενώσεις που παράγονται είτε φυσιολογικά, είτε όχι, κατά τη μεταβολική διαδικασία. Το οξειδωτικό stress είναι η… ισορροπία μεταξύ ελευθέρων ριζών και αντιοξειδωτικών στο κύτταρο. Γιατί όμως πρέπει να μάθουμε τη σημασία τους;

Εξαιτίας της τοξικότητας των ελευθέρων ριζών σε όλα μας τα κύτταρα, η εν λόγω ισορροπία πρέπει να διατηρείται σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα. Πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες και νοσήματα, όπως διαπιστώνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οφείλονται στη διαταραχή της ισορροπίας αυτής, όπως η νοασογόνος παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, αυτοάνοσα νοσήματα, νευρολογικές παθήσεις ( ν. Parkinson, ν. Alzheimer ), καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, διαταραχές της γονιμότητας, κακοήθειες, κλπ.

Η σύγχρονη επιστήμη μας δίνει τη ευκαιρία και τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το οξειδωτικό stress του οργανισμού μας μέσω μια απλής αιματολογικής εξέτασης. Αξιολογώντας τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη και την έκταση της πιθανής διαταραχής και επαναρρυθμίζουμε την ισορροπία σε κυτταρικό επίπεδο στο φυσιολογικό προλαμβάνοντας κυτταρικές βλάβες και νοσογόνες καταστάσεις.

Μια απλή αιμοληψία, σε συνδυασμό με την εργομέτρηση ανίχνευσης μεταβολικών διαταραχών και το συγκεκριμένο εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, είναι το κλειδί για την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων που οδηγούν αργά ή γρήγορα στον κυτταρικό θάνατο. Και ναι, είναι τόσο εύκολο: με μία απλή αιμοληψία.

Στο Lipolysis παρέχουμε τους συγκεκριμένους ελέγχους τόσο μεμονωμένα, όσο και σε λειτουργικά και ολοκληρωμένα πακέτα που περιλαμβάνουν επίσης έλεγχο μεταβολισμού και διατροφολογική παρακολούθηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας, ενημερωθείτε για όλα τα προγράμματά μας και δώστε στην υγεία σας την επανεκκίνηση που χρειάζεται…

Τηλ επικοινωνίας: 2108033779
https://lipo-lysis.gr/
https://www.facebook.com/Lipolysis/
https://www.instagram.com/lipo_lysis/

?>
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ