Αιματολογική εξέταση οξειδωτικού stress

Απλή κατά τη διαδικασία, ιδιαίτερα σημαντική για τη σημασία και την αξία των αποτελεσμάτων.

Κατά την εξέταση αυτή πραγματοποιείται ποσοτική μέτρηση των παραμέτρων της κυτταρικής οξείδωσης και της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού.

Η κυτταρική οξείδωση αποτελεί το βασικό παθοφυσιολογικό μηχανισμό των μεταβολικών διαταραχών.

Από την έκταση της οξείδωσης και τη συνολική ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει την προκληθείσα βλάβη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εύρρυθμη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη και η εμφάνιση μεταβολικών διαταραχών καθώς επίσης και η αντιμετώπισή τους.

Η μέτρηση των ελεύθερων ριζών και του οξειδωτικού κυτταρικού stress αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο για την απολύτως εξειδικευμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση μεταβολικών διαταραχών δεδομένου ότι ο κάθε οργανισμός υπόκειται σε διαφορετικό βαθμό κυτταρικής οξείδωσης, ανάλογα με τη διατροφή, την άσκηση και την καθημερινότητά του.
 


Η αιματολογική αυτή εξέταση πραγματοποιείται σε διαπιστευμένα πανεπιστημιακά κέντρα του εξωτερικού και τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά μετά περίπου 1 μήνα από την αιμοληψία. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με test δυσανεξίας τροφών, διότι αποτελεί αποκλειστικά και μόνο κυτταρική βιοχημική μέτρηση.

Δείτε επίσης: Ανάλυση DNA

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
Go to top