Γλυκά με βάση το γάλα και το γιαούρτι

 
Το γάλα και το γιαούρτι: είναι δύο υλικά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ποικιλοτρόπως. Αποτελούν τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Μπορούμε με αυτά να δημιουργήσουμε εύκολα και υγιεινά γλυκά.
Το πιο κλασικό γλυκό είναι το γιαούρτι με μέλι και φρούτο ή και κακάο ή να συνοδεύσουμε την φρουτοσαλάτα μας με δροσερό γιαούρτι.
Το γιαούρτι μπορεί, ακόμα να συνδυαστεί με παγωτό σορμπέ, το οποίο δεν έχει λιπαρά και είναι χαμηλό σε θερμίδες.
Smoothies φρούτων:
Τα smoothies αποτελούν ένα από τα πιο ισορροπημένα ροφήματα και μπορούν να είναι χαμηλά θερμιδικά, αν αποφεύγουμε την προσθήκη ζάχαρης ή σιροπιού.
Τρόπος παρασκεύης:
Χτυπάτε μισό κεσεδάκι ελαφρύ γιαούρτι με ½ ποτήρι γάλα ελαφρύ και φρούτα αρεσκείας (μπανάνα, φράουλες, πεπόνι, ροδάκινο) στο μπλέντερ
και μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή ταχίνι με κακάο για πιο γλυκό αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
Go to top