Λαχταριστή Κουακερόπιτα

 
Η κουακερόπιτα παρασκευάζεται από ασπράδια αυγού, νιφάδες βρώμης (κουάκερ) και λίγο γάλα. Συνδυάζει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, οι οποίες περιέχονται στα ασπράδια του αυγού και είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, διότι βασικό υλικό της είναι το δημητριακό βρώμη, η οποία περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Επιπλέον, η κουακερόπιτα αποτελεί γεύμα χαμηλό σε λιπαρά και σάκχαρα και επομένως είναι ιδανικό για διαβητικούς ασθενείς.

Είναι ιδανική επιλογή για πρωινό γεύμα αλλά μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία το απογευματινό μας γλυκό. Είναι υγιεινή και θρεπτική για τα παιδιά
.
Τρόπος παρασκευής :
Ανακατεύετε σε ένα μπολ 3 με 4 ασπράδια αυγών μαζί με κουάκερ (νιφάδες βρώμης) και λίγο γάλα ελαφρύ. Χτυπάτε καλά τα υλικά έως ότου γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
Στη συνέχεια ψήνετε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό σκεύος. Μετά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε καρυδόψιχα, μέλι και κανέλα ή κακάο.
Μπορεί να συνοδεύεται ακόμα και με παγωτό.

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
Go to top