Σπανός Κώστας

Εργοφυσιολόγος - Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (BSc, MSc)
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
 • Το 2002 εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου αποφοίτησε το 2006 με ειδικότητα «Άσκηση, Ευρωστία και Υγεία».
 • Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τομέα της εργοφυσιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (MSc Άσκηση και Ποιότητα Ζωής), με αντικείμενο έρευνας τον ανθρώπινο μεταβολισμό, την άσκηση και τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.
 • Την περίοδο 2004-2008 εργάστηκε στο Caroli Health Club (Empire Gym) με αντικείμενο απασχόλησης τη δημιουργία προπονητικών προγραμμάτων και την εργομετρική αξιολόγηση αθλητικής απόδοσης.
 • Την περίοδο 2007-2009 απασχολήθηκε στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Μοσχάτου με σκοπό την επιλογή αθλητικών ταλέντων και την αξιολόγηση φυσικής κατάστασης των παιδιών και των δημοτών.
 • Το 2012 απέκτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το δίπλωμα εξειδίκευσης «Διατροφή και Καρδιαγγειακά νοσήματα».


 • Τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό μέλος της ΕΛΕΡΓΑ (Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας Άσκησης και Αποκατάστασης) και του ACSM (American College of Sports Medicine).

  Το 2008 ξεκίνησε τη συνεργασία του ως εργοφυσιολόγος με το επιστημονικό εργομετρικό κέντρο «Χαρτογράφοι Υγείας». Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι επιστημονικός συνεργάτης με την Πρότυπη Διαιτολογική Μονάδα «R.S.T.S.» και το Κέντρο Σωματικής Ευεξίας & Ανίχνευσης Μεταβολικών Διαταραχών «Lipo-Lysis».

  Τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει ερευνητικές μελέτες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια Αθλητισμού και Διατροφής.
  Skills: 
  Εργοφυσιολόγος - Γυμναστής

  Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

  Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

  CAPTCHA
  Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
  Go to top