Πως να διώξω τις ρυτίδες

 

Οι ρυτίδες εμφανίζονται όταν σταματήσει να παράγεται αρκετό κολλαγόνο στο δέρμα. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεϊνη του δέρματος η οποία, με το πέρασμα των χρόνων και την μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων, αδυνατεί να παραχθεί.
Οι αιτίες που προκαλούν τις ρυτίδες είναι πολλές. Η ηλιακή ακτινοβολία, οι καθημερινοί ρύποι, οι συνεχόμενες «σκληρές» εκφράσεις του προσώπου μας, η κακή διατροφή αλλά και παράγοντες όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, το άγχος και ο άστατος ύπνος.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι ρυτίδες δεν μπορούν να εξαφανισθούν. Αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να τις «προλάβουμε» ή να τις ελαττώσουμε.
 • Προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο. Χρησιμοποιούμε, πάντα αντηλιακό (ιδιαίτερα οι ανοιχτές επιδερμίδες), γυαλιά και καπέλο.
 • Ενυδατώνουμε το δέρμα μας με κρέμες που έχουν σαν κύριο συστατικό τους το νερό, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τη ξηρότητα και το «τσαλάκωμα» του δέρματος.
 • Προσέχουμε τη διατροφή μας. Ιδανικό είναι, να αποτελείται από πολλές βιταμίνες (η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ως η καταλληλότερη σε αυτή τη περίπτωση), αντιοξειδωτικές ουσίες (που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες) και καλά λιπαρά ω3 (σολωμός, σκουμπρί κλπ).
 • Πίνουμε άφθονο νερό και κόβουμε ή μειώνουμε το κάπνισμα.
 • Μπορούμε μια ή δυο φορές την εβδομάδα να καταφεύγουμε σε φυσικό peeling του δέρματος, ώστε να απομακρύνουμε τους ρύπους από το δέρμα μας.
 • Έρευνες έχουν δείξει ότι η τρετινοϊνη είναι η καταλληλότερη ένωση για τη δράση των επιθηλίων. Έχει τη δυνατότητα να αναπλάθει και να αναπτύσσει τα κύτταρα, να δεσμεύει στο δέρμα όσο νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωσή του και να προωθεί τα κύτταρα του δέρματος ώστε να παράγουν κολλαγόνο. Αυτή, τη βρίσκουμε στη βιταμίνη Α η οποία βρίσκεται στα φυτά, με τη μορφή του β-καροτενίου και της προβιταμίνης Α.

  Φυσικά, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, συμβουλευόμαστε το δερματολόγο μας και τους ειδικούς.
 • Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στο Lipolysis Newsletter

  Δηλώστε το email σας, πατήστε το κουμπί «Εγγραφή» και θα λαμβάνεται Newsletter από την Lipolysis με πλούσια θεματολογία από επιστημονικά άρθρα των συνεργατών μας, μικρά μυστικά, οδηγίες και φυσικά μοναδικές προσφορές!

  CAPTCHA
  Αυτή η ερώτηση υπάρχει, για την αποφυγεί spammers.
  Go to top